MBVDN nieuws

De 8e en laatste schaalwedstrijd is inmiddels gevaren, na het zeer hete weer was het dit keer nog even afwachten of het wel kon doorgaan i.v.m. de voorspelde noodweer: veel regen, onweer en harde wind. Maar dat was voornamelijk in het Westen, hier troffen we het achteraf gezien nog aardig want we konden tussen de buien doorvaren. Bijna iedereen kon zijn heat varen voor de regen, op BJ na maar die kon na de bui zijn heat varen.  Misschien was dat achteraf ook wel de reden dat het gewenste puntenaantal niet werd gehaald... Maar ja, als je de punten wilt hebben zul je ze ook moeten varen, of het nu voor of na de bui is!

In de A klasse werd er flink geduwd en gezaagd aan de poten van de stoel van de op dat moment nr. 1 staande Hannes, die er dit keer niet bij kon zijn; De laatste kans voor de nrs 1 en 2 om het clubkampioenschap binnen te halen. En achteraf gezien, het was nog bijna gelukt ook! Klaas kwam als nr. 3 tot op 3 pnt van de nr. 1 door 124 pnt te varen en als de sluis ook goed was gegaan én een boei niet was aangeraakt... Tja, zo dicht bij kan het op dit soort momenten af hangen of het even mee zit of juist tegen.

Berend Jan had wat meer pech, miste de achterste boeien en dan is 1 boei aanraken al voldoende voor het niet meer halen van een 1e plek. Doordat Klaas ook al 8 pnt beter voer werd hij 2e en Berend Jan 3e. Hannes werd dus clubkampioen met slechts 5 gevaren wedstrijden, en dat is knap; Je hebt geen ruimte meer om een mindere wedstrijd(en) in te ruilen, dus in die 5 wedstrijden moet je ook je punten totaal zetten en dat is het dan, en hopen dat de rest er niet meer aan komt. Leuk detail is dat de nrs. 1 t/m 3 nog altijd dicht bij elkaar zitten na 8 wedstrijden met de slechtste resultaten ervan af, en dat maakte het dit jaar extra spannend. 

In de B klasse veranderde niets qua stand, Klaas stond al 1e en was niet meer in te halen, en vond het wel best met al die wind; Varen met een duwbak is dan niet meer goed te doen, en hij kon het zich ook veroorloven.

Nr. 2 Johnny was op vakantie, maar kon het zich ook veroorloven want de nr. 3 Henk stond 17 pnt achter en kon alleen ingehaald worden als Henk 112 pnt of meer had gevaren. Echter met deze wind lukte dat totaal niet. En ook nr. 4 Joop zou al 132 pnt moeten varen om nog 2e te kunnen worden, dat met deze weersomstandigheden dus ook niet lukte.

De eindstand staat bij de Boten onder Wedstrijden & Uitslagen 2018.

Verder varen we dit jaar nog met meerdere vaarders van andere verenigingen bij onze Vaardag op de Tuindorpvijver op zondag 23 september tussen 10 en 16 uur. Hiervoor kan men zich nog aanmelden!

De schaalcommissie